dijous, 12 de gener del 2017

Planning

Calendari d'activitats.

Activitat 8: Dossier d'aprenentatge amb Google Drive

Creeu un dossier d'aprenentatge (carpeta en Google Drive) i incloeu-hi documents en diversos formats relacionats amb els continguts i activitats proposades per a la unitat didàctica. Vinculeu la carpeta amb el blog en una pàgina específica denominada Documents.

Avaluació. Es valorarà:
  • (35%) La creació d'una carpeta compartida i pública en Drive i la vinculació a través d'una imatge en una pàgina denominada Documents.
  • (35%) En la carpeta han d'haver almenys 5 documents, cada un d'un tipus diferent entre els següents: text de Google Drive, presentació de Google Drive, full de càlcul de Google Drive, arxiu pdf, imatge, pòster o infografia (jpg/png/bmp) i vídeo.
  • (30%) L'adequació dels continguts dels documents als objectius formatius de la unitat didàctica.

Qualificació màxima: 0,5 punts (sobre 7 punts)

Activitat 7: Avaluació amb Google Forms i Corubrics

Creeu una rúbrica d'avaluació (matriu d'avaluació) amb fulls de càlcul de Google per a avaluar el vostre videotutorial. Incrusteu la rúbrica en una pàgina específica del bloc denominada Rúbriques, tot afegint informació sobre la forma de qualificar (imprescindible).

Avaluació. Es valorarà:
  • (75%) La inclusió d’almenys 5 criteris de valoració i una escala detallada de 3 a 5 punts (recomanable 4) per a l'avaluació de cada un.
  • (25%) La documentació/justificació detallada amb el mode d'extraure la qualificació final basant-se en les respostes recopilades.

Qualificació màxima: 0,5 punts (sobre 7 punts)

Activitat 6: Recursos d'aprenentatge interactius amb Educaplay

Creeu un recurs d'aprenentatge interactiu destinat a l'aprenentatge o revisió de l'aprenentatge d'algun dels conceptes de la unitat didàctica i incrusteu-la en una pàgina específica del bloc denominada Avaluació.

Avaluació. Es valorarà:
La inclusió d’almenys 3 preguntes/activitats interactives útils per a revisar l'aprenentatge sobre algun dels conceptes de la unitat didàctica.

Qualificació màxima: 0,5 punts (sobre 7 punts)

Activitat 5: Recursos TIC amb Symbaloo-edu

Creeu en el bloc una pàgina específica denominada Recursos TIC referida a recursos didàctics TIC per a l'aprenentatge de la unitat didàctica triada. Doteu-la de contingut amb enllaços web relacionats amb recursos específics i vinculeu-la al bloc.

Avaluació. Es valorarà:
  • (40%) La inclusió d’almenys 10 enllaços web a recursos didàctics TIC específics per a l'aprenentatge de la unitat didàctica i d'una breu descripció de cada u.
  • (40%) La inclusió d’almenys 10 enllaços a llocs web de referència amb recursos didàctics TIC per a l'aprenentatge de la matèria de la unitat didàctica triada.
  • (20%) La creació i incrustació d'un tauler en Symbaloo/Symbaloo-edu, personalitzat amb tots els enllaços que conformen la xarxa d'aprenentatge proposada.

Qualificació màxima: 1 punt (sobre 7 punts)

Activitat 4: Canal Youtube

Personalitzeu el canal personal YouTube vinculat al vostre compte de Gmail, incloeu-hi vídeos propis i subscripcions a canals i vinculeu-lo al bloc en una pàgina específica denominada Vídeos.

Avaluació. Es valorarà:
  • (40%) Proposta, gravació i publicació en el canal d'un hangout en què participen almenys dues persones a més de vosaltres que ho proposeu/inicieu. En aquesta connexió vos heu de presentar/comentar/debatre sobre algun concepte, activitat o recurs relatiu a l'aprenentatge de la unitat didàctica triada. La durada ha de ser entre 3 i 10 minuts.
  • (35%) La subscripció a 5 canals YouTube relacionats amb l'aprenentatge de la unitat didàctica i la utilització de recursos TIC específics.
  • (25%) La inclusió en el canal YouTube del videotutorial generat en l'activitat A3, amb permisos públics de visualització. La inclusió de dades descriptives, etiquetatge i llicència CC del vídeo i la incrustació del vídeo en la pàgina Vídeos.

Qualificació màxima: 0,5 punts (sobre 7 punts)

Activitat 3: Screencastify + Pechakucha

Genereu un recurs didàctic audiovisual (videotutorial) adreçat a un estudiant de l'assignatura triada per a l'entorn personal d'aprenentatge i relatiu a l'aprenentatge d'algun concepte i/o la realització d'alguna activitat integrada en la unitat didàctica triada.

El format ha de respondre als requisits d'un PECHAKUCHA: un vídeo amb 20 diapositives narrades de 20 segons cadascuna. Es tracta de ser professor i fer un videotutorial per a un alumne.


Avaluació: Es valorarà:
  • (25%) La inclusió d'una caràtula informativa (títol, autor, universitat, assignatura i logo de llicència Creative Commons), índex de continguts i adequació al format proposat.
  • (25%) La qualitat del visionat i de l'àudio: llegibilitat de textos, nitidesa i resolució d'imatges i qualitat de l'àudio.
  • (25%) L'originalitat, coherència i qualitat educativa dels continguts. La narració fluida.
  • (25%) La utilització de material Creative Commons i la referència escaient (font, autor i llicència).

Qualificació màxima: 2 punts (sobre 7 punts)

Activitat 2: Twitter

Creeu i personalitzeu un compte Twitter de caràcter acadèmic, doteu-lo d'una activitat i incrusteu-lo en el bloc en una pàgina específica denominada Segueix-me.

Avaluació: Es valorarà:
  • (35%) Seguiment d’almenys 10 comptes Twitter, personals, professionals i/o de societats/organitzacions amb fins educatius, relacionades amb l'aprenentatge de la unitat didàctica i la integració de TIC.
  • (15%) Aconseguiu almenys 10 seguidors.
  • (50%) Incloeu almenys 10 piulades pròpies (no repiulades) relacionats amb l'aprenentatge de la unitat didàctica i la integració de TIC.

Qualificació màxima: 1 punt (sobre 7 punts)

Activitat 1: Blocs amb blogger

Creeu i personalitzeu un blog en Blogger (amb el vostre compte de Gmail) per a utilitzar-lo com a seu de l'entorn personal d'aprenentatge i en què incloeu tots els elements per a generar les activitats proposades.


Avaluació: Es valorarà:
  • (20%) Format. Es valorarà positivament la presentació, la utilització de no més de 3 fonts tipogràfiques sistematitzades (per a diferenciar text normal, títol1 i títol2) i s'acceptaran el ressaltat en negreta i/o cursiva per a cites textuals, no més de 3 colors, la tipografia llegible i els colors no estridents. Es penalitzarà la incorrecció sintàctica i ortogràfica.
  • (10%) La inclusió en el blog del perfil Google+ del propietari del blog, personalitzat i amb imatge.
  • (20%) La inclusió d'una pàgina denominada Presentació en què s'incloga la descripció de la unitat didàctica triada per l'alumnat per al desenvolupament de l'entorn personal d'aprenentatge, amb referència a la matèria/curs que s'imparteix.
  • (50%) Bitàcola en la pàgina principal del blog, amb la inclusió d’almenys 10 entrades de bitàcola d’almenys 1.000 caràcters cada una (espais inclosos), que continguen comentaris personals, notícies, continguts, recursos... relacionats amb la temàtica de l'entorn personal d'aprenentatge.

Qualificació màxima: 1 punt (sobre 7 punts)

ACTIVITAT D'AVALUACIÓ CONTÍNUA

El Diccionari normatiu valencià és l’obra de referència lexicogràfica de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. La present edició conté més de noranta mil entrades, i incorpora, a més, tota una sèrie d’informacions complementàries de gran utilitat per a l’usuari, com ara la transcripció fonètica de totes les paraules, la conjugació completa de tots els verbs o diverses marques d’ús per a orientar el lector sobre la correcta utilització dels mots segons els diferents àmbits lingüístics.